Хотел Жорж
Банкя


ул. Ропотамо 16

02 997 81 90

Заявка за резервация

www.georgebg.com

Само на 9 км западно от София се намира град Банкя, разположен в подножието на Люлин планина на 740 м. надморската височина.

Климатът е умерено - континентален със средна годишна-температура 9,2 градуса по Целзий.

Градът е предпочитан заради чистия си въздух, преходното лято, топлата и слънчева есен, умерено - студената зима и очарователната пролет.

Град Банкя е известен с минералните си извори, изключително подходящи за лекуване на сърдечно-съдови, функционални заболявания на нервната система, гинекологични, кожни и други.

Средната температура на водата е 36,5 градуса по Целзий.

Градът притежава открити басейни с минерална вода, плаж, водни пързалки, картинг, атракционно влакче, тенис кортовете, игрище за голф, хиподрум.

Град Банкя е селище с древна история. При археологични разкопки са разкрити останки от римски сгради, стени, монети и други.

Част от забележителностите на града са църквата „Св. Мъченици Кирик и Юлита”, както и намиращия се в близост до с. Клисура манастир „Света Петка”.

Обновения и модерен Хотел „Жорж” е уютен семеен хотел с 15 годишна традиция.

Хотелската база разполага с:

2 апартамента
2 единични стаи
2 стаи с три легла
7 стаи с по две легла (спалня)

Всички стаи разполагат с тераса, самостоятелен санитарен възел, кабелна телевизия, хладилник и климатик.

Хотел “ЖОРЖ” предлага отстъпки за своите гости.

за повече от три дни престой - 3% отстъпка
за повече от пет дни - 5% отстъпка
Ресторант – градината към Хотел “ЖОРЖ” предлага разнообразни и оригинални ястия от българската кухня, които ще задоволят и най-взискателните ценители.

Кафе – барът предлага разнообразие от алкохолни и безалкохолни напитки с гарантирано произход, както и торти, мелби, сладолед, ядки и други.

Забележка: В цената на хотела е включена и закуската