Хотел Енчевите странноприемници
Златоград


ул. Мир 6

03071 45 31; 0878 557 455

Заявка за резервация

www.hotel-enchevi.com

Местоположение на „Енчевите странноприемници” - Златоград:
Хотелски комплекс „Енчевите странноприемници” се намира в град Златоград, в непосредствена близост до Етнографския Ареален Комплекс и църквата „Св. Георги Победоносец”.

Настаняване в „Енчевите странноприемници”, Златоград:
Хотелски Комплекс „Енчевите странноприемници” е съставен от две къщи за настаняване. Фасадите на къщите са изцяло изградени по образци от Златоградската Възрожденска архитектура.

Хотелският комплекс предлага на своите гости настаняване в 28 двойни стаи и 2 апартамента. Всяка стая разполага със самостоятелен санитарен възел с хидромасажен панел, телевизор с кабелна телевизия, мини-бар и достъп до интернет.

Хранене в Комплекса:
Хотелски Комплекс „Енчевите странноприемници” предлага на разположение на своите гости механа, барбекю и сенчеста лятна градина, предлагаща прохлада през лятото.

Конферентна зала:
Бизнес гостите на хотела имат възможност да се възползват от услугите на конферентна зала, удобна за провеждане на съвещания, делови разговори и други.

Вила „Елит”:
Местоположение на Вила „Елит” - Златоград:
Вила „Елит” се намира в местността „Пресока”, отстояща на 10 км. разстояние от град Златоград. Вилата е разположена в непосредствена близост до църковно-манастирската крепост на връх „Света Неделя”.

Настаняване във Вила „Елит”, Златоград:
Вила „Елит” разполага с леглова база от 24 легла и санитарен възел. На разположение на гостуващите във вилата е механа, предлагаща богато разнообразие от ястия характерни за родопската кухня.

Малко повече информация за град Златоград:
Златоград е най-южният, светъл и топъл български град. Разположен е в Родопа планина на предела между нейната средна и източна част. Градът се намира в живописна долина - така нарачената сакрална зона „кръстата гора”, погледнат от въздуха градът образува кръст. А на четирите върха се намират четири параклиса: „Св. Равноапостоли Константин и Елена”, „Св. Атанас”, „Св. Илия” и „Св. Неделя”. Непосредствено край него по билата на южните му редове преминава българо-гръцката граница, на която в най-скоро време предстои да бъде изграден контролно-пропусквателен пункт.

Град Златоград, чието име носи песента за Дельо хайдутин и се носи в космоса, е едно селище с богата култура и многовековна история. На територията на град Златоград се намира и най-старата църква в Родопите „Успение на Пресвета Богородица” (построена през 1834 година), сградата на най-старата поща в България и килийното училище, посветило началото на просветно-образователно дело в Родопите. Тук е открит и най-старият паметник от родопското възраждане „ Златоградски писмовник” /1852 г./. Характерен облик на града придобива архитектурният резерват. За българските етнографи, историци и филолози - Златоград е средище на най-старите традиции на материалната култура и бита на нашия народ.

Стандартна оферта
 Тип настаняване  Места  Цена  
 Единична стая  1  36 лв.  
 Двойна стая  2  50 лв.  
 Апартамент  2*  70 лв.  
 ВИП стая  2*  70 лв.  

Посочените цени са в BGN, на база BO - само нощувка.